Hoisin-possu ja nuudelisalaatti

Kaupasta tarttui mukaan pala possua (tällä kertaa sisäfile, mut ulkofile käy myös hyvin). Tällä kertaa resepti nojaa kohti Aasiaa ja on pähkinäallergisen painajainen. Ei lähdetä edes väittämään, että olisi täysin autenttinen resepti, mutta hemmetin hyvää.

Resepti

Valmista ensin kaikki kastikkeet ja ala vasta sitten miettimään muuta.

Possu
Possun sisä- tai ulkofile
viismauste (osta kaupasta tai tee ite vaikka tän reseptin mukaan)
1 rkl
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl cayennepippuria

(Melkein) Hoisin-kastike possun valeluun
1 valkosipulinkynsi
4 rkl soijaa
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl hunajaa
2 tl riisiviinietikkaa
2 tl seesamiöljyä
chili-hiutaleita tai tuoretta maun mukaan
inkivääriä samoin maun mukaan

Maapähkinävoi-kastike possun kylkeen
3 rkl maapähkinävoita
1 rkl soijaa
1 limen mehu
1/2-1 dl vettä
2 tl cayannepippuria

Soijakastike nuudeleille
3 rkl soijaa
1/2 chili tai vähemmän tai enemmän
2 tl tuore inkivääri (pilkottuna)
2 valkosipulinkynttä
1 dl appelsiinimehua
1 limen mehu

Nuudelisalaatti
2 pkt nuudeleita
1 porkkana
1 pussi sokeriherneitä (200g?)
1/2 sipuli tai kevätsipulia
1 paprika
suolapähkinöitä
nippu korianteria

  1. Suolaa possu viimeistään tunti ennen grillausta
  2. Tee kastikkeet, kaikki muut sekoittuu käsipelillä paitsi Maapähkinävoi-kastike possun kylkeen, joka pitää tehdä blenderissä tai sauvasekoittimella.
  3. Keitä nuudelit ja huuhtele kylmällä vedellä
  4. Pilko salaatin ainekset, heitä soijakastike sekaan ja siirrä jääkaappiin oottamaan.
  5. Heitä possulle viismausterubi pintaan
  6. Grillaa possu (ensin suoralla lämmöllä kaunis pinta ja epäsuoralla loppuun) 63 asteen tavoitelämpötilaan.
  7. Avaa olut ja nauti.

Jätä kommentti