Lammas hot dog & harissatahna

Hodarit on hyviä, lammas on hyvää ja harissa on hyvää. Yhdistetään nää kolme ja saadaan aikaan loistava hot dog! On myös todella helppo resepti. Ja toimii hyvin oluen kanssa. Voisko parempaa ollakaan?

Resepti

Harissatahna

1 paprika (jätä pois ja laita enemmän chiliä jos haluat tulisempaa)
kourallinen chiliä
1 tl kuminan siemeniä
2 tl korianterin siemeniä
1 rkl juustokuminan siemeniä
5-10 valkosipulin kynttä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl chipotle chili -jauhetta
puolikkaan sitruunan mehu
puolikkaan sitruunan kuori
öljyä

Jos käytät valmiiksi jauhettuja mausteita (kumina, korianteri, juustokumina) skippaa kohdat 2-3.

  1. Laita uuni valmiiksi lämpeämään. 230 astetta on aika jeba.
  2. Paahda kuminan, korianterin ja juustokuminan siemeniä viitisen minuuttia keskilämmöllä.
  3. Jauha siemenet.
  4. Laita paprikat ja chilit uunivuokaan ja pidä uunissa noin 20 min (kuorten tulee tummua reilusti)
  5. Poista chileistä ja paprikasta kuoret ja siemenet
  6. Purista sekaan sopiva määrä valkosipulia.
  7. Laita loput aineet sekaan ja vedä sauvasekoittimella tahnaksi.
  8. Lisää öljyä kunnes olet tyytyväinen koostumukseen.

Hodarit

lammasnakkeja
harissatahnaa

Marinoidut fenkolit:
1 fenkoli
4 rkl omenaviinietikkaa
1 reilu rkl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl öljyä

Minttujugukastike:
2 dl turkkilaista jugurttia
reilusti minttua
1 limen mehu
1 rkl hunajaa
1-2 valkosipulin kynttä
suolaa

sinappia
majoneesia

hodarisämpylöitä

  1. Pilko fenkoli ohuiksi siivuiksi. Lisää sekaan omenaviinietikka, sokeri, suola ja öljy. Ravista ilmatiiviissä astiassa sekaisin. Laita odottelemaan jääkaappiin.
  2. Tee minttujugukastike: hienonna minttu, sekoita aineet (turkkilainen jugu, minttu, limemehu, hunaja, valkosipuli puristettuna tai hienoksi pilkottuna, suola)
  3. Sekoita sinapista ja majoneesista sopivan makuinen sinappimajo.
  4. Grillaa/paista nakit.
  5. Täytä hodarit oman maun mukaan ja nauti vaikka tupla-IPAn kanssa.


Jätä kommentti