Vietnamilaiset kesärullat (fresh spring rolls)

Uuden vuoden kunniaksi astetta värikkäämpää ja kevyempää. Tällä kertaa tehtiin vietnamilaiset kesärullat eli fresh spring rollseja, toiselta nimeltään summer rollseja. Sisään voi iskeä mitä kukakin haluaa, meillä tällä kertaa kasviksia, kanaa ja katkarapuja. Jos jää esimerkiksi ”leftover pulled-porkia” niin sekin toimii varmasti mainiosti! Tällä kertaa tehtiin rullat ekaa kertaa kokonaan ilman vermiselliä ja toimi hyvin myös ilman sitä.

Juomiksi valikoitui astetta kevyempää session IPAa: Fat Lizardin Track Day, Põhjalan Uus Maailm ja Sierra Nevadan California IPA.

Resepti

Punakaalia
2 porkkanaa
Pala kurkkua
3 kevätsipulia
Sokeriherneitä
1 paprika
Kanaa
Katkarapuja
Salaattia
(halutessa vermiselli-nuudelia)
Riisipaperit / käärylepaperit
Korianteri ja/tai thai basilika

  1. Pilko kasvikset valmiiksi ohuiksi tikuiksi.

Tee kastikkeet:

Nuoc Cham

2,5 dl kuumaa vettä
4 rkl sokeria
2 limen mehu
3 rkl kalakastiketta
2 valkosipulinkynttä
1 chili

  1. Mittaa ja lämmitä vesi.
  2. Mittaa sekaan sokeri, limen mehu, kalakastike, hienonnetut valkosipulit ja chilit.
  3. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Peanut butter sauce

1 dl maapähkinävoita
1/2 dl soijaa
1 tl cayennepippuri/ chili flakes
1/2dl vesi
1 limen mehu

  1. Sekoita tekosekoittimella ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.
  2. Ota isolle lautaselle vettä riisipapereiden kastamista varten. Riisipaperit pehmentyvät vedessä alle minuutissa, jonka jälkeen kesärullat voi täyttää mielensä mukaan.

Dippikastiketta voi heittää myös rullan sisään sen lisäksi että niitä on herkullista dipata kulhoon.

Iisii, kevyttä ja helppoo!





Jätä kommentti