Taaki skrei-ceviche ja olutvohvelit

Nyt on taakit eväät. Tehtiin nimittäin puolivahingossa kunnon Olari-kattaus! Olutvohvelitaikinaan käytettiin Olarin Panimon märzeniä ja cevichen joukkoon saman panimon mangoisen hedelmäistä Mc Taakibörsta Remix IPAa. Ruokien kanssa testattiin Olarin Panimon berliner weisse, märzen ja IPA.

https://youtu.be/a-obhiAEXo4

Kala haettiin Kökkelistä, Maxin Kalasta. Maxin äidin suosituksen mukaan kalaksi valikoitui sesongissa oleva Skrei-turska. Kiitos suosituksesta, toimi mitä loistavimmin! Mikäli Skreitä ei ole saatavilla, voit yhtä hyvin valita esimerkiksi siikaa tai kuhaa ja miksi ei lohtakin.

Ruokaa laittaessa testiin pääsi To Øl:n alkoholiton Under the Radar ja Cerviziamin Shoryuken:n. Ensimmäinen toi mieleen karviaismarjapuskat ja oli raikkaudessaan yksi parhaista testatuista alkoholittomista. Cerviziamin jutulle myös big up, tosi raikas ja hapokkaan marjainen!

Kokonaisuudessaan aika kesäisen raikas setti! Kannattaa testaa tässä kesää odotellen.

Olutvohvelitaikina:

3 munaa
1pll (0,33l) olutta – esim. Olarin Panimon Märzen (6/6 valinta!!)
3 dl vehnäjauhot
2 rkl voita
1/2 tl suolaa

  1. Vaahdota kevyesti munat ja olut.
  2. Sulata voi.
  3. Sekoita kuivat aineet.
  4. Lisää kuivat aineet muna-olut -seokseen koko ajan vatkaten, lisää myös sulatettu rasva.
  5. Anna asettua n. 10 min. ennen paistamista.
  6. Paista voissa vohveliraudalla kunnes kullan ruskeita!

Skrei-ceviche:

n. 300g tuoretta turskaa, siikaa, kuhaa tms.
1 limen mehu
suolaa
1 verigreippi
1/4 kurkkua
1/2 punasipuli
1 jalapeno
2 rkl korianteria

  1. Leikkaa kalafile pieniin kuutioihin.
  2. Lisää limen mehu ja suola.
  3. Siirrä kylmään. Anna olla 15-30 min.
  4. Leikkaa kurkku ja verigreippi pieneksi kuutioksi.
  5. Hienonna sipuli, jalapeno ja korianteri.
  6. Sekoita kurkku, greippi, sipuli, jalapeno ja korianteri keskenään.
  7. Valuta kaloista yli jäänyt limen mehu pois.
  8. Ennen tarjoilua sekoita kalanpalat + muut aineet keskenään.

Vinegrette

1 habanero
1 verigreippi
3 valkosipulinkynttä
vajaa desi riisiviinietikkaa
1 dl olutta, esim. Olarin Panimon Mc Taakibörstä IPA
1 rkl kalakastike
1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
2 rkl thai sweet chili sauce
1 rkl oliiviöljy

  1. Kuori ja pilko verigreippi.
  2. Pilko muut ainekset pienemmiksi ja heitä blenderiin.
  3. Lisää nestemäiset aineet.
  4. Surruuta tasaiseksi.

Hox Hox! Tällä ohjeella tulee melko reilu setti,voi hyvin puolittaa jos käytössä about 300g kalaa!

IPA Reduktio:

1dl IPAa, esim. Olarin Panimon Mc Taakibörsta IPA Remix
1dl sokeria
1 dl täysruokosokeri (”intiaanisokeri” tai muscovado tms.)

  1. Sekoita kattilassa, anna kiehua miedolla lämmöllä, sekoita kunnes sakenee.
  2. Kun lusikkaan jää tasainen ”kalvo” reduktio on valmis.
  3. Jäähdytä.
  4. Tarjoile cevichen päällä.

Tarjoa ceviche vohvelin päällä, valuta päälle IPA reduktiota ja koristele korianterilla. Nauti kaverina hedelmäistä IPAa tai berliner weissea. Nam.

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *