Makkarakastike ja muusi

No niin. Kuten sanottu, hommahan sitten vähän eskaloitu yhtäkkii. Koska seuraavat viikot leikitään kotikoulua, tulee osa pätkistä sisältää myös erittäin perinteisiä ja nopeita kotiruokia. Haluttiin pitää homma rullaamassa muutoksista huolimatta. Eihän sitä tiedä vaikka joku löytäisi näissä poikkeusolosuhteissa täältä jonkun idean itselleen. Luultavasti melko paljon porukkaa nyt samassa tilanteessa ruudun toisella puolen.

Toinen muutos on videoiden kokoonpanon osalta, sillä arki hoidetaan tällä hetkellä läpsystä vaihtaen ja harvemmin ollaan kotona kaikki kolme samaan aikaan. Ja silloin harvoin kun ollaan, niin pyritään tekee myös jotain muuta, koko porukalle mieluisaa hommaa. Me aikuisethan tykätään tästä täysillä, mutta 7v ei aina oo kuvaustuulella. Jos teillä on jälkikasvua, ymmärrätte homman hyvin.

Mutta posin kautta tähänkin uuteen arkeen. Saadaan nyt aloitettua kotitaloudentunnit jo ekalta luokalta! Vahva suositus muillekin samassa tilanteessa oleville. Ottakaa pikkutyypit mukaan ruuanlaittoon, se tuo kivasti vaihtelua päivään ja on taas jotain yhteistä tekemistä!

Tällä kertaa tehtiin vahva klassikko makkarakastike ja muusi.
Kyseinen versio on kulkenut mukana Jessen lapsuudesta asti ja poikkeaa siinä, että itse nestemäistä kastiketta on hyvinkin vähän, vaikka kermassa ei ole säästelty. Törky hyvä setti, niin sanotusti toimittaa edelleen!

Tällä kertaa keittiössä tosiaan Jesse ja juniori. Muutoksista huolimatta mukana kulkee myös ns. talon olut, mikä vaihtelee kaapin sisällön mukaan. Suositaan nyt suomalaista ja mahdollisimman lähellä pantua, koska tilanne on mikä on. Lisäksi yritetään välttää ylimääräisiä kauppareissuja, jotta pysyttäis kaikki terveenä. Ja hei, valitse pliis säkin nyt se kotimainen vaihtoehto jos mahdollista! Pidetään pienten puolia, jotta meillä olisi tän kaameuden jälkeenkin huippulaadukasta kotimaista olutta saatavilla!

Lasissa tällä kertaa ruuanlaittobissenä Olarin Panimon rosmariinilla ja hapankirsikalla maustettu Mic Check: Saison. Ruuan kanssa testiin pääsi Vallilan Panimon Amber Ale. Big up molemmille ja tsemppiterkut panimoille!

Resepti

Makkarakastike
1 paketti HK:n sinistä lenkkiä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl voita
3dl kuohukermaa
mustapippuria
suolaa

  1. Kuori makkarat ja paloittele.
  2. Kuori sipuli ja hienonna.
  3. Hienonna valkosipulit.
  4. Paista makkarat voissa, lisää sipulit ja anna niiden kyspyä muutama minuutti. Lisää valkosipulit. Lisää tomaattipyree.
  5. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja anna niiden kypsyä hetki.
  6. Lisää kermat ja anna hautua n. 10min.

Muusi
6 isohkoa jauhoista perunaa
n. 50g voita
2-2,5dl maitoa

  1. Kuori ja keitä perunat.
  2. Kun perunat on valmiit, valuta vedet.
  3. Lisää maito ja voi.
  4. Survo joko perunanuijalla/survimella tai sekoita sähkövatkaimella jos haluut tasaisempaa.

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *