kanatacot ja oluet

Kanatacot ja maissisalsa

Tällä kertaa kotikoulusafkalassa valmistui kanatacoja juniorin toiveesta. Kylkeen tehtiin hennon savuista maissisalsaa ja pehmeetä avokadocremeä. Aurinkoinen ilma ja kesäinen safka houkutteli nappaamaan kaupasta myös pari hedelmäisen raikasta olutta mukaan. Kanatacot saivat kaverikseen Sonnisaaren Lemones hapanoluen 3,5 % ja Tornion Panimon Hillatus sourin 5,5 %. Lemones toi mieleen jo vappukemut. Hillatusta taasen pitää joskus testata myös juustoleivän ja lakkojen kanssa. Mutta toimi kivasti tacojenkin kanssa! Kannattaa tutustua näihin pohjoisen herkkuihin!

Toki kanatacot toimivat hyvin myös guacamolen ja pico de gallon kanssa!

Resepti

1 pkt broilerinfileet
n. 2 rkl mausteseosta
Öljyä/voita paistamiseen

  1. Halkaise broilerinfileet pystysuunnassa ja mausta fileet mielesi mukaan. Kaapista löytyi valmis Santa Maria Chicken Taco -mausteseos, joten käytettiin sitä.
  2. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja paista kanafileet öljyssä/voissa.
  3. Kun fileenpalat ovat kypsät, leikkaa ne pienemmiksi paloiksi, mitkä mahtuvat helpommin tacojen sekaan.

Avokadocreme

1 avokado
1 rkl kermaviili/ creme fraiche
1/2 tl cayannepippuri
1/2 limen mehu
1/2-1 tl suolaa

  1. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra sisus blenderiin.
  2. Lisää kermaviili/ creme fraishe, cayannepippuri, limen mehu ja suola.
  3. Surauta tahnaksi.

Jos syöjiä on yli 2, kannattaa suosiolla tuplata resepti!

Maissisalsa

1 pss/prk maissia
1 tl savupaprikaa
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl chipotle chiliä
2 rkl voita
kourallinen kirsikkatomaatteja
kevätsipulia
korianteria

  1. Sulata voi kattilan pohjalla ja lisää maissit.
  2. Lisää mausteet ja anna maustua keskilämmöllä välillä sekoittaen muutaman minuutin.
  3. Hienonna tomaatit, sipuli ja korianteri.
  4. Ota maissit liedeltä ja sekoita mukaan tomaatit, sipulit ja korianteri.
  5. Voit tarjota salsan lämpimänä tai jäähtyneenä.

3 kommenttia artikkeliin ”Kanatacot ja maissisalsa”

  1. Päivitysilmoitus: Fish taco - NeManniset

Jätä kommentti