Poikkeustilanne 2 – Mitä kuuluu Turun seudun pienpanimoille?

Turun seudun panimoiden oluita

Osana meidän toista kimppaostoa, Jesse ajeli läpi Turun seudun pienpanimot. Samalla hyödynsimme tietysti mahdollisuuden kuvata videolle tämän hetken kuulumisia kyseisiltä panimoilta. Koronan aiheuttamista rajoituksista huolimatta tunnelma panimoilla oli positiivinen. Usko tulevaan ja ratkaisukeskeisyys huokui kaikista haastatteluista.

Videolla on haastattelussa Jaakko Hartemaa Mallassepiltä, Teemu Artukka Kakola Brewing Companylta sekä Santeri Saloniemi Orava Brewingiltä.

Muista tsekata myös Pääkaupunkiseudun pienpanimoiden kuulumisia mikäli et ole sitä vielä tehnyt.

Testissä Beer Hunter’sin uudet Vuona-tisleet

Vuona tisleet - 2 giniä ja 2 rommia

Mallasasiamiehenäkin tunnettu Juho Virtanen pisti alkuvuodesta viestiä ja kysyi maistuisko meille testikierros uusia Beer Hunter’sin tisleitä. Kattaukseen oli valittuna koko komea värisuora porilaisen panimoravintolan omia Vuona-brändin tisleitä: Dry Gin, Azafran Gin, Rommi sekä Rommi Oak edition. Arvaatte miten kävi?

Pahoittelut heti alkuun. Pätkä on ajalta ennen lisävaloa, mikä tuo omat tunnelmalliset nyanssinsa videoon. Tunnelmat toivottavasti välittyvät siitä huolimatta. Kyllä ennen ei ollut paremmin.

Ginit

Ekana testiin pääsi Dry Ginistä tehty gin & tonic. Valmistajan suosituksen mukaan drinkki tarjoiltiin veriappelsiinisiivun kera. Suosituksena oli lisätä sekaan tyrnimarjaa, mitä ei videontekohetkellä valitettavasti ollut saatavilla. Tyrniä oli käytetty myös ginin valmistuksessa! Toniccina kuiva ja maustamaton Fentimans Indian Tonic Water toimi mainiosti. Ginin maku yllätti makeudellaan ja pehmeän hedelmäisellä otteellaan. Yrttisyys ei ollut hyökkäävä ja maku toi ensimmäisenä mieleen aurinkoiset kesäillat Turun jokirannassa. Mikä sen parempaa?! Suositellut tyrnit saattaisivat tuoda kivasti pientä kaivattua kirpeyttä makuun. Tuotteen dokabiliteetti on erittäin kunnossa. Ehdottomasti testiin ensi kesänä tyrneillä höystettynä!

Seuraavaksi päästiin maistelemaan sahramilla aateloitua Azafran Giniä. Tätä saikin hetken maistella, haistella ja ihastella. Maku selkeästi kuivempi ja syvempi mitä ensimmäisen ginin. Sahramin hienoinen tuoksu ja maku löytyi tyylikkäänä taustalta. Ehdottomasti lyhyen drinkin juttu. Mieleen nousi myös ajatus kylmästä omenaglögidrinkistä. Tyylikästä kamaa, mitä tekisi mieli testata myös kuohuviini- tai shampanjadrinkkiin! Testattiin tämä ilman miksereitä.

Rommit

Rommi taas heilautti yhdellä lanneliikkeellä suoraan takaisin kesätunnelmiin. Melko pehmoinen ja makea, takuuhitti erilaisiin kesäjuomiin. Huutaa kaveriksi tuoretta ananasta ja sen tuomaa raikkautta ja hapokkuutta. Tästä olisi hauska tehdä Piña Colada 2.0 slush-versio tai romminen kookossorbetti hellepäiviä helpottamaan! Maistettiin tämä myös ilman miksereitä.

Rommi Oak edition oli selkeästi talvijuomiin sopivaa kamaa. Kauniin värisen rommin tammisuus oli varsin hillitty. Löydettävissä kyllä sekä tuoksusta että mausta, mutta ei päällekäyvä. Hyvää mausteisuutta ja lämmitti mukavasti. Tätä laittaisi mielellään esimerkiksi rommitotiin. Voisi myös testata mielenkiinnosta miten tämä pärjäisi kuuman kaakaon seassa.

Iso kiitos vielä Juholle tastingin järkkäämisestä, oli ilo ja kunnia!
Untill we meet again, peace out!

Poikkeustilanne 1 – Pääkaupunkiseudun panimot

Koronarajoitusten alkaessa kierrettiin pääkaupunkiseudun panimot ja toteutettiin samalla ensimmäinen hyvin pienimuotoinen oluen kimppaosto. Samalla kyseltiin kuulumiset panimoväeltä.

Ei varmaan tarvitse hirveästi avata enää tässä vaiheessa kenellekään, että mikä homma ja mistä on kyse. Mutta yksi asia on varmaa, nyt jos koskaan on toimittava! Homma on loppupeleissä hyvin simppeli, valitkaa tuotteenne kotimaisesta valikoimasta ja suosikaa lähialueen toimijoita. Ja ostakaa sitä olutta kuin huomenna ois juhannus! Ostakaa sitä myös kaverille ja naapurin Sepolle oven taakse ilahduttamaan karanteeni-iltaa. Pienillä valinnoilla on nyt iso merkitys!

Monen panimon sekä olutravintolan ja -kaupan kohtalo on varsin kriittinen juuri nyt, mutta peli ei ole vielä menetetty. Käytiin moikkaamassa lähimmillä pienpanimoilla ja kyselee fiiliksiä ja vinkkejä miten voisimme kaikki osallistua talkoisiin. Viesti oli hyvin yksiselitteinen, ostakaa kaljaa!

Isot tsempit 8-Bit, Olarin Panimo, Espoon Oma Panimo, Etko, Maku, CoolHead, Fat Lizard, Salama ja Pien sekä kaikki muut pääkaupunkiseudun panimot sekä koko Suomen toimijat!

PS. Kannattaa kurkata myös muut Poikkeustilanne-postaukset.

Makkarakastike ja muusi

Näin iloisesti valmistuu makkarakastike ja muusi

Tällä kertaa tehtiin vahva klassikko makkarakastike ja muusi. Kyseinen versio on kulkenut mukana Jessen lapsuudesta asti ja poikkeaa siinä, että itse nestemäistä kastiketta on hyvinkin vähän, vaikka kermassa ei ole säästelty. Törky hyvä setti, niin sanotusti toimittaa edelleen!

Hommahan sitten vähän eskaloitu yhtäkkii. Koska seuraavat viikot leikitään kotikoulua, tulee osa pätkistä sisältää myös erittäin perinteisiä ja nopeita kotiruokia. Haluttiin pitää homma rullaamassa muutoksista huolimatta. Eihän sitä tiedä vaikka joku löytäisi näissä poikkeusolosuhteissa täältä jonkun idean itselleen. Luultavasti melko paljon porukkaa nyt samassa tilanteessa ruudun toisella puolen.

Toinen muutos on videoiden kokoonpanon osalta, sillä arki hoidetaan tällä hetkellä läpsystä vaihtaen ja harvemmin ollaan kotona kaikki kolme samaan aikaan. Ja silloin harvoin kun ollaan, niin pyritään tekee myös jotain muuta, koko porukalle mieluisaa hommaa. Me aikuisethan tykätään tästä täysillä, mutta 7v ei aina oo kuvaustuulella. Jos teillä on jälkikasvua, ymmärrätte homman hyvin.

Mutta posin kautta tähänkin uuteen arkeen. Saadaan nyt aloitettua kotitaloudentunnit jo ekalta luokalta! Vahva suositus muillekin samassa tilanteessa oleville. Ottakaa pikkutyypit mukaan ruuanlaittoon, se tuo kivasti vaihtelua päivään ja on taas jotain yhteistä tekemistä!

Tällä kertaa keittiössä tosiaan Jesse ja juniori. Muutoksista huolimatta mukana kulkee myös ns. talon olut, mikä vaihtelee kaapin sisällön mukaan. Suositaan nyt suomalaista ja mahdollisimman lähellä pantua, koska tilanne on mikä on. Lisäksi yritetään välttää ylimääräisiä kauppareissuja, jotta pysyttäis kaikki terveenä. Ja hei, valitse pliis säkin nyt se kotimainen vaihtoehto jos mahdollista! Pidetään pienten puolia, jotta meillä olisi tän kaameuden jälkeenkin huippulaadukasta kotimaista olutta saatavilla!

Lasissa tällä kertaa ruuanlaittobissenä Olarin Panimon rosmariinilla ja hapankirsikalla maustettu Mic Check: Saison. Ruuan kanssa testiin pääsi Vallilan Panimon Amber Ale. Big up molemmille ja tsemppiterkut panimoille!

Resepti

Makkarakastike

1 paketti HK:n sinistä lenkkiä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl voita
3dl kuohukermaa
mustapippuria
suolaa

  1. Kuori makkarat ja paloittele.
  2. Kuori sipuli ja hienonna.
  3. Hienonna valkosipulit.
  4. Paista makkarat voissa, lisää sipulit ja anna niiden kyspyä muutama minuutti. Lisää valkosipulit. Lisää tomaattipyree.
  5. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja anna niiden kypsyä hetki.
  6. Lisää kermat ja anna hautua n. 10min.

Muusi

6 isohkoa jauhoista perunaa
n. 50g voita
2-2,5dl maitoa

  1. Kuori ja keitä perunat.
  2. Kun perunat on valmiit, valuta vedet.
  3. Lisää maito ja voi.
  4. Survo joko perunanuijalla/survimella tai sekoita sähkövatkaimella jos haluut tasaisempaa.

Turku Craft Beer Festival 2020

Turku Craft Beer Festival

Onneksi pääsimme käymään Turku Craft Beer Festivalissa, sillä nyt näyttää siltä, ettei oluttapahtumia (tai mitään muitakaan tapahtumia) järjestetä hetkeen. Turun VPK:n talon puitteet sopivat mainiosti TCB:lle ja paikalla oli mukava kattaus suomalaisia (ja Tanker Virosta) panimoita. Oluttyylejä oli tarjolla miellyttävästi laidasta laitaan.

Haastattelussa Moose on the Loosen tiskillä häärineet Juho ”Mallasasiamies” Virtanen sekä Teemu ”Bönthööbönthöö” Lahtinen, Kakola Brewing Companyn Jarno Kankaanpää, Mallasseppien Jaakko Hartemaa, Teerenpelin Jani Lehtonen sekä Rocking Bear Brewersin Kasper Toroska.

Kannattaa myös katsastaa Turun alueen panimoiden kuulumisia muutama viikko tämän videon kuvaamisen jälkeen.

Pizza a’la Digitalfermentation

Pizzat ja oluet

Nyt laitetaan testiin aivan loistava fermentoitu pizzapohja. Täytteiksi valikoitui kolme melko perinteistä yhdistelmää. Ja tottakai testataan myös erilaisia oluita pizzojen kanssa!

Kävipä kerran niin, että mentiin ja otettiin seurantaan yks huikee olutharrastaja Instagramissa. Satuimme olemaan hänen 600. seuraaja, minkä johdosta hän päätti lahjoa meidät yllärioluella. Huipputilanne! Meni tovi ja tuli viestiä, että miten hän voisi toimittaa oluen? No mehän pyydettiin hänet syömään meille! Kyseessä kova pizzamies ja olutharrastaja, joka löytyy tosiaan Instasta nimellä Digitalfermentation (pistäkää seurantaan!).

Kaveri ehdotti käviskö jos tehtäisiin pizzaa. Hän lupasi tehdä taikinat ja me keksittiin täytteet. Taas, huipputilanne! Saatiin valehtelematta elämämme parasta kotipizzaa. Tehtiin Diavola-henkinen chorizopizza ja parmankinkkuversio Hawaiji-pizzasta. Täytteeksi laittakoon jokainen mieleisensä, mutta tää pohjaresepti kannattaa napata talteen! Myös oiva pizzakastikeohje löytyy videolta!

Videolta selviää myös se, että oikeesti me oltiin tavattu jo viime kesänä, vaikkakin tämä selvisi meille vasta nyt!

Pizzojen kanssa tetsattiin Heiden Petersenin Thirsty Lady blonde ale, Olarin Panimon Not for Jokinen double-IPA ja Maistilan Purppuravyöhyke hapankirsikka sour. DIPA toimi hyvin Diavolan kanssa, mutta Hawaiji-pizzan kylkeen maistui parhaiten Maistilan sour! Hapankirsikka toimi yllättävän kivasti suolaisen sinihomejuuston kaverina. Blonde ale taas oli hyvä neutraali, yleispätevä pizzaolut.

Ja se jännityksellä odotettu ylläriolutkin päästiin testaamaan jälkkäriherkkuna. Paketista paljastui Verdant Brewingin Putty! Oli muuten odottamisen arvoinen. Kannattaa napata ostoskoriin jos tulee esimerksiksi nettikaupoissa joskus vastaan. Kyseistä olutta valmistetaan vain kerran vuodessa, joten sen saatavuus on hieman haasteellista. Mutta ehdottomasti väijymisen arvoinen tuote!

Iso kiitos Andreakselle visiitistä ja reseptistä. Seuraavaksi hommaamaan pizzakivi grilliin, niin päästään ottaa setit pian uudestaan!

Pizzapohja

600ml H²O
1kg Tipo 00 Jauhoja
1g Tuorehiivaa (Herneen kokoinen klöntti)
25g Suolaa

1. Sekoita hiiva kylmään veteen
2. Lisää jauhot veteen ja muodosta taikina
3. Lisää suola
4. Vaivaa taikinaa ~20min
5. Anna levätä kulhon alla ~10min
6. Muodosta takinasta pallo
7. Anna levätä kulhossa 1-2 tuntia , laita kelmua kulhon päälle.
8. Tee n. 250g palloja ja laita ne astioihin
9. Kylmäfermentoi jääkaapissa 24-96h (48-72 sweetspot)
10. Paistaminen laitteen mukaan. Esim Kiertoilmauuni grilliasetuksella täysille. Esilämmitys n.tunti.
11. Paista ensin pohja ja kastike n. Minutin, laita loput täytteet ja penslaa reunat öljyllä.
12. Paista n. 3min
13. Enjoy

Ravintolavisiitti: Smokers Beer & BBQ (Espoo)

Pääsimme käymään vierailulla Espoossa kauppakeskus Sellon yhteydessä sijaitsevassa Smokers-ravintolassa. Maistelimme JP Matilaisen, ravintolan toisen omistajan, johdolla kaksi varta vasten Smokersille tehtyä olutta.

Ensimmäinen olut oli Olarin Panimon kanssa tehty pale ale, johon oli käytetty guavaa, passionhedelmää sekä litsiä. Toinen bisse taas oli black bock, joka on Bryggerin kanssa tehty. Tämän oluen maltaat on savustettu Smokersin savustimessa!

Maisteltiin oluita myös ruoan kanssa: hedelmäisen pale alen kanssa vuohenjuustosalaattia ja bockille pariutui brisketin kanssaa. Hoppin’ John -riisilisäke teki niin suuren vaikutuksen, että sitä piti tehdä itsekin. Kylkeen vielä ravintolan omat kastikkeet.

JP:n mukaan omien oluiden tekeminen ei todellakaan ole jäämässä tähän. Ainakin toukokuussa Sellossa järjestettävään Street food -tapahtumaan on tulossa vol 2 -versio Olarin Panimon kanssa tehdystä pale alesta.

Ribsejä ja bisseä – vieraana tuore suomalainen kiertolaispanimo

On aina mukava tavata uusia ihmisiä ja varsinkin niitä, jotka rakastavat hyvää olutta yhtä paljon kuin me. Jokin aika sitten bongattiin lehdestä juttu futisjoukkueelle tehdystä omasta bissestä, mikä kuulosti mielenkiintoselta ja mukavasti paikalliselta. Ajateltiin laittaa jätkille viestiä ja kutsua syömään ja kertomaan uudesta After Game -oluesta. Jäbäthän suostu tulee ja meillä oli mitä hauskin ilta!

Olutprojektiin kuuluu kaiken kaikkiaan seitsemän kaverusta Kirkkonummelta, Espoosta ja Vantaalta, joita yhdistää rakkaus jalkapalloon sekä hyvään olueen. Saimme porukasta paikalle Patrik Harperin, Petrik Saaren ja Patrik Viljasen.

After Game ruis-APA kehitettiin jalkapallojoukkue FC Kaljamahoille ja valmistettiin Lohjalla United Gypsies Breweryllä. Ensimmäistä After Game olutta tehtiin futisjoukkueelle vuosi sitten kotikutoisesti 30 litran erä, minkä jälkeen heräsi ajatus myös myyntiin saatavasta oluesta. Tällä kertaa sitä on valmistunut 500 litran erä. Tätä kirjoittaessa vietetään parhaillaan After Game:n julkkaribileitä Sportsbar Töölössä ja olut on löytänyt tiensä kauppojen hyllyille.

Jäämme odottelemaan mielenkiinnolla seuraavia mahdollisia lanseerauksia After-olutperheestä! Jatko tapahtunee Kama Brewery -brändin alla, joka on kaverusten perustama kiertolaispanimo. Ideana on tehdä oluita yhteistyössä useiden suomalaisten (ja miksei virolaistenkin) pienpanimoiden kanssa.

Meidän homma oli valmistaa illan safkat ja tällä kertaa valmistui ribsejä, papuja ja cole slaw:ta. Bisse toimi mainiosti safkan kyytipoikana ja luultavasti hyvin myös palauttavana juomana pelin jälkeen. Ruoat tehtiin hyväksi todetuilla AmazingRibs.com-sivuston resepteillä. Jos BBQ-ruoka kiinnostaa niin tämä sivusto kannattaa ehdottomasti kahlata läpi.

Reseptit

Ribsit, kastike ja kuivamausteseos

Ribsit
BBQ-kastike
Memphis Dust -kuivamausteseos

Coleslaw

Lisäsimme salaattiin retiisejä ja jalapenoja kuten reseptissäkin vinkataan.

Pavut

Butter chicken

Jo ensimmäisellä videolla juniori mainitsi lempiruoakseen riisin ja kanakastikkeen. Yksi hänen lemppareistaan on butter chicken. Pitihän siitäkin tietysti tehdä video.

Ruokaa tehdessä maistettiin poikkeuksellisesti limppari. Cloudwater on tehnyt sarjan ”aikuisten limppareita” (kuitenkin täysin alkoholittomia) ja oman kylän kaupasta tarttui yksi mukaan. Melko mielenkiintoinen tuttavuus. Jännä nähdä miten tällaiset juomat löytävät paikkansa peruslimujen ja alkoholittomien oluiden välimaastosta. Jesse testaili lisää näitä Cloudwaterin limuja antibioottikuurin takia, kun muut maisteli himabissejä.

Ruoan kanssa maisteltiin kolme erityyppistä olutta, joista kaksi oli kotimaisia. Ensimmäisenä butter chicken sai kaverikseen Kanavan Panimon ja Bönthöö bönthöön Paljas saari -gosen (#peppuolut, tirsk), joka on maustettu korianterilla ja sitruunalla. Tämän jälkeen ruokaa huuhdottiin alas Masis breweryn tuhdisti inkiväärisellä (ja sitruunaruohoisella) Zinzö Zeinillä. Viimeisenä juotiin Whiplashin Rollover sessio-IPA.

Kotimaiset oluet valikoituivat makumaailmansa perusteella, sillä myös ruoassa oli käytetty korianteria ja inkivääriä. IPA taas on aina mausteisen ruoan ystävä. Nytkin ruoka toki oli mausteista, muttei lainkaan tulista, joten valitsimme kaveriksi aavistuksen kevyemmän sessio-IPAn.

Sannan lemppari oli runsaan makuinen ja sopivan suolainen peppugose. Melkoisen arpomisen jälkeen Jesse päätyi Zinzö Zeiniin. Ja hyvin se IPAkin maistui!

Resepti

400g broilerin filettä
1 prk (500g) paseerattua tomaattia
2 dl kermaa
2 tl garam masala -maustetta
3 valkosipulin kynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 sipuli
loraus hunajaa
1/2 tl kanelia
suolaa
voita

limeä
korianteria
riisiä

  1. Pilko broilerin fileet.
  2. Pilko sipuli, valkosipuli ja raasta inkivääri (noin peukalon kokoinen pala).
  3. Paista broilerin palat reilussa voissa.
  4. Lisää sipuli, inkivääri, garam masala ja kaneli. Paista kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää valkosipuli ja paista noin minuutti.
  5. Lisää paseerattu tomaatti, kerma ja hunaja.
  6. Hauduta noin 5 minuuttia matalalla lämmöllä. Tarkasta maku ja lisää suola.
  7. Koristele korianterilla ja tarjoile keitetyn riisin ja limelohkojen kera.

Maalaissalaatti uppomunilla

maalaissalaatti ja oluet

Viikonlopun vietto aloitettiin ronskin ja rustiikkisen maalaissalaatin ja muutaman kotimaisen oluen parissa. Salaatti toimii iltapalana pelkiltäänkin, kovempaan nälkään kylkeen voi paistaa vaikka jotkut mausteisemmat makkarat! Halutessaan pekonin voi korvata vaikka savulohella tai broiskulla.

Tämän kertaiset oluet: Kakola Brewing Companyn Funi Dry Hopped Saison, Malmgårdin Panimon Kuningatar Sour ja Fiskarsin Panimon Fixer Upper Farmhouse APA. Ruokaa laittaessa maisteltiin Teneriffan lomatuliaisena Tierra de Perros panimolta saatu Summer Ale.

Kakolan Funin kohdalla odotukset olivat todella korkealla, sillä tätä olutta oli ehditty eri olutblogeissa luonnehtia jopa kyseisen panimon parhaaksi olueksi. Ja hyväähän se totta tosiaan oli! Kaikessa aromaattisuudessaan jopa yllättävän salonkikelpoinen saison ja toimi mainiosti ruuan kanssa.

Malmgårdin sour taas toi etäisesti mieleen jopa makean Muumi-limpparin, mikä pistikin tutkimaan tarkemmin tuoteselostetta. Perinteisesti kuningatarmarjoihin luetaan vadelma ja mustikka, mutta tämäpä sisälsi myös mansikkaa! Mietittiin, että olut olisikin pitänyt nimetä ennemmin kingiksi kuin kuningattareksi, sillä kuningasmarjoissa kuvioihin tulee myös mansikat. Kaiken kaikkiaan mukava olut, mutta toimisi kenties paremmin makeamman jälkkärin kaverina. Nyt oli aavistuksen liian makean marjainen, mutta tämä pääsee ehdottomasti tulevana juhannuksena mansikkakakun kaveriksi!

Fiskarsin Panimon Fixer Upper Farmhouse APA oli päivän yllättäjä! Pullo tarttui kaupasta mukaan suurempia tutkimatta tai suunnittelematta. Maku yllätti positiivisesti ja piti hetken jopa makustella mitä kaikkea sieltä löytyy. Tuhdisti maustettu, villiyrttejä ja rosmariinia muistuttava maku oli yllättävän koukuttava ja olut pärjäsi runsaan makuiselle salaatille hyvin. Vielä yllättävämpää oli se, että kyseessä oli 3,5% olut, sillä maku oli siihen nähden hurjasti isompi.

Reseptit

Marinoidut punasipulit

1 punasipuli
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa

Vinegrette salaatille

1 tl Dijon-sinappia
1 sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria

Salaattiainekset

1 salaatti
kirsikkatomaatteja
nippu basilikaa
vihreitä papuja
1 avokado
1 pkt pekonia
1/2 pkt sinihomejuustoa

Uppomunat

4 kananmunaa
2 l vettä
1,4 dl väkiviinaetikkaa

  1. Kuori ja siivuta punasipulit.
  2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita punasipulien sekaan ilmatiiviissä rasiassa.
  3. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
  4. Valmista vinegrette sekoittamalla ainekset keskenään kulhossa ja jätä odottelemaan tulevaa.
  5. Paista pekonisiivut rapeiksi miedolla lämmöllä ja siirrä ritilälle tai talouspaperin päälle odottamaan.
  6. Paista pekonista pannulle jääneessä rasvassa pavut nopeasti (parisen minuuttia).
  7. Revi salaatti kulhoon, halkaise kirsikkatomaatit, murusta sinihomejuusto ja pekoni, halkaise ja siivuta avokado. Lisää sekaan myös pavut. Sekoita varovasti.
  8. Mittaa vesi kattilaan ja anna kiehua hetki. Lisää sekaan väkiviinaetikka ja pyöräytä kauhalla niin, että kattilaan syntyy pyörre.
  9. Riko yksi kananmuna lasiin ja kippaa varovasti veteen pyörteen keskelle. Anna kypsyä n. 2 minuuttia. Nosta valmis muna varovasti esim. reikäkauhalla lautaselle odottamaan.
  10. Riippuen halutusta munien määrästä, toista edellinen kunnes kaikki on valmiita.
  11. Sekoita salaatin sekaan vielä marinoidut punasipulit, uppomunat ja kaada päälle sinappinen vinegrette. Päälle vielä ripaus suolaa ja homma on valmis!
  12. Nappaa oluet jääkaapista ja sitten pääseekin syömään!