Jerk chicken ja kookosriisi

Se ois vuorossa pikamatka Jamaikalle tällä kertaa. Vahvassa jerk-marinadissa kylvetettyä kanaa ja kookosriisiä. Siihen kylkeen vielä rommilla siveltyä ananasta. Just sellaista safkaa, joka tuo vähän lämpöä keskelle Etelä-Suomen joulukuista harmautta.

Resepti

Jerk chicken

n. kilo kanaa (koivet ja reisipalat toimii parhaiten)
6 kevätsipulia
6 valkosipulinkynttä
3 scotch bonnet -chiliä tai habaneroa
1 sipuli
reilusti raastettua inkivääriä
1 limen mehu
puolikkaan sitruunan mehu
1,5 rkl soijaa
3 rkl fariinisokeria
1 tl maustepippuria
1 tl muskottipähkinää
1 rkl mustapippuria
reilusti tuoretta timjamia
0,5-1 dl vettä

  1. Sekoita marinadin aineet
  2. Heitä kanat marinoitumaan 6-24 tunniksi
  3. Grillaa kanat suoralla lämmöllä, kunnes ovat kypsiä (sisälämpötila 75 astetta). Kääntele usein, jotta eivät kärähdä

Kookosriisi

2dl riisi
2-3dl kookosmaitoa
(Tai +1dl vettä)
1 rkl inkivääriä raastettuna 
2 valkosipulinkynttä
1prk mustapapuja

Keitä riisit kookosmaidossa, lisää inkivääri, valkosipuli ja pavut keittämisen puolessa välissä. Tarkasta suola! Anna hautua loppuun kannen alla.

Jätä kommentti