Flank steak, Chimichurri, Green Goddess & Salsa

Se ois vuorossa makuja Argentiinan suunnilta nimittäin tänään kokataan flank steak hotilla chimichurrilla ja sitäkin hotimmalla green goddess dressingillä. Green goddes piti rehellisesti sanottuna olla vähän lempeempi, mutta chilien ärhäkkyys pääsikin nyt yllättämään. Kaveriksi vähän lempeempää ja hedelmällisempää mango-ananas-avokadosalsaa! Halutessaan koko komeuden voi kääräistä tortillan väliin, tällä kertaa setti tarjoiltiin grillattujen bataattien kera. Lihat napattiin luottomestasta, Kauklahden lihakauppa Ordénilta!

Biisonit löyty kaikki kotimaisesta tuotannosta. Kokatessa testattiin Lumi Brewingin Go East Hazy IPA ja Fat Lizardin Hawk Creek lager. Ruuan kanssa testiin pääsi Iso-Kallan savumärzen Tuco, Malmgårdin klassikko Belge ja Hiisin rye NEIPA nimeltään Otus.

Tänään oli tarkoitus paljastella lisää nyt starttaavasta yhteistyöstä Olutpostin kanssa, mutta jylläävä flunssakausi oli kaatanut illan vieraan, Cyde Hyttisen sängyn pohjalle. Kilautettiin kaverille ja saatiin sieltä apua syömiseen ja oluiden testailuun, iso kiitos Esalle!

Aivan kohta NeManniset löytyy siis myös Olutpostin saitilta, aika cool hei!!

Resepti

Flank Steak

n. 1kg naudan kuvetta eli flänkkiä
dalmatialaisrubi eli suolaa ja mustapippuria

  1. Grillaa pinnat kiinni kuumalla ja jatka miedommalla lämmöllä. Toivottu sisälämpötila 57 C.
  2. Grillaamisen jälkeen anna vetäytyä hetki ja siivuta.

Chimichurri
(vai sittenkin Chichimurri?)

1 dl oliiviöljy
1/2 dl punaviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl korianteria
1 dl minttu/basilika/lehtipersilja
1/2 chili
1/2 tl savupaprikaa
suolaa

  1. Sekoita nestemäiset aineet keskenään.
  2. Hienonna yrtit, valkosipuli ja chili ja lisää nesteeseen.
  3. Mausta savupaprikalla ja suolalla.

Green Goddess dressing

1 avokado
1 dl korianteria
1 valkosipulinkynsi
1/2 chili
2 kevätsipulin vartta
1 limen mehu
1/2 prk (100g) creme fraiche
suolaa
pippuria

  1. Kuori ja pilko avokado.
  2. Kuori valkosipulinkynnet.
  3. Choppaa kevätsipulit muutamaan osaan.
  4. Kippaa kaikki blenderiin ja surruuttele tasaiseksi.
  5. Toimii muuten myös nachojen kanssa!

Mango-ananas-avokado salsa

1 avokado
1 mango
n. 1/3 ananaksesta
n. 1dl korianteria
1 chili
2 kevätsipulinvartta
1 limen mehu
suolaa
pippuria

  1. Pilko hedelmät, chili, sipuli ja hienonna korianteri.
  2. Sekoita homma kulhossa.
  3. Lisää limen mehu, suola ja pippuri.

Bataatit

1-2 bataattia
1/2 dl oliiviöljyä
1/2-1 tl savupaprikaa
suolaa
mustapippuria

  1. Pese ja lohko bataatit, kippaa kulhoon.
  2. Lisää öljy ja mausteet ja sekoita.
  3. Grillaa tai paahda uunissa, kunnes kypsät, about 15 min lohkojen paksuudesta riippuen. Muista käännellä lohkoja grillatessa!

Testatut bisset

Ruoan kanssa testatut oluet asetettuna järjestykseen sen mukaan, miten hyvin sopivat tämän safkan kanssa. Ei siis välttämättä tarkoita, että ykkönen olisi paras olut, vaan parhaiten sopiva.

1. Otus / Panimoyhtiö Hiisi / Rye NEIPA

2. Tuco / Iso-Kallan Panimo / Savumärzen

3. Belge / Malmgårdin panimo / Belgian style dark ale

PS. Mikäli flank steakia jää, se sopii mahtavasti täytteeksi esimerkiksi tacojen väliin!

Jätä kommentti