Löytyykö Teneriffalta hyvää olutta?

Lähdettiin hiihtolomalla 2020 (tsekkaa myös video pancakeista ja olutmimosasta, joilla aloitettiin loma) kylmyyttä ja pimeyttä pakoon Teneriffalle. Ohjelmassa oli toki myös perinteistä rannalla makoilua ja turistien suosimia rantaravintoloita, mutta halusimme löytää myös paikallisia pienpanimoita ja bissen kanssa sopivaa ruokaa. Annoimme toki kameran laulaa matkan aikana ja keräsimme kohokohdat videolle.

Ensimmäiset päivät kuluivat Doradaa ja Tropicalia juoden, mutta kolmannen päivän kohdalla tuli stoppi ja oli pakko lähteä etsimään jotain muuta. Ajelimme saaren toiselle puolelle Puerto de la Cruziin käymään The Gramophone Barissa. Kyseisestä mestasta löytyi mainio valikoima paikallista oluita ja reilusti hyvää bisseä ympäri Eurooppaa. Paikan päällä juotiin muun muassa Peninsulan oluita ja mukaan tarttui esimerkiksi Makun ja Galotian yhteistyöbisse (Suomi mainittu, torille!)

Mezcla & Co:ssa käytiin nauttimassa aivan mahtavia tapaksia ja hyviä paikallisia oluita. Valitettavasti tämä ravintola on suljettu reissumme jälkeen, joten ei paneuduta siihen sen enempää. Ihan vierestä (Playa de las Vistas) löytyi kuitenkin myös Gradi-niminen pizzeria, joka on edelleen olemassa! Lähdettiin suoraan tapasten jälkeen täydellä mahalla pizzalle, joka maistui silti todella herkulliselta!

Viimeisinä päivinä tehtiin vielä visiitit kahdelle teneriffalaiselle pienpanimolle. Ensimmäinen näistä oli Tacoa, joka on lisäksi aivan mahtava ruokaravintola. Itse asiassa safka oli niin hyvää, että söimme reissun aikana siellä kahdesti. Listalta löytyy niin burgereita kuin tapaksiakin, kaikki todettiin maukkaaksi! Panimon puolelle on saatu palkattua tekijä, jolla on työkokemusta esimerkiksi Brewdogilta, joten jatkossa varmasti luvassa entistäkin parempaa börstaa!

Pääsimme myös käymään erittäin sympaattisella pienellä pienpanimolla Tierra de Perrosilla, jonka omisti erittäin mukavan oloinen pariskunta. Panimo pyörii suurinpiirtein isohkon autotallin kokoisessa tilassa. Lisäksi he tekevät samoissa tiloissa myös viiniä.

Loppukaneettina todettakoon, että pelkästään pienpanimo-oluen perässä Teneriffalle on turha lähteä. Jos kuitenkin kaipaa aurinkoon ja suuntaa kohti Kanariffaa, niin ehdottomasti kannattaa etsiä myös paikallista pienpanimo-olutta sekä baareja, jotka tarjoilevat muutakin kuin bulkkia jäädytetyistä laseista.

Jätä kommentti