Pimp my beer: Olutparitukset jouluherkuille

Joulu on vain parin päivän päässä, joten nappaa tästä viime hetken vinkkejä joulupöydän oluiden valitsemiseen. Maistellaan videolle myös muutama olut jouluisten jälkkäreiden kanssa.

Kalat ja mädit

Joulupöydän kaloille sopii kaveriksi olut, joka on sopivan kevyt toimiakseen yhteen kalojen herkkien makujen kanssa. Hyvä valinta on esimerkiksi vaalea lager, joka on kevyesti humaloitu sitruksisilla lajikkeilla. Myös vehnäoluet ovat oiva valinta. Meillä tänä vuonna kalojen kaveriksi pääsee kuitenkin saison.

Kinkku ja sen kaverit

Pääruokien kanssa joulupöydän olueksi sopii hyvin monet maltaiset belgialaiset oluttyylit (esimerkiksi dubbel). Myös bock on mainio valinta (mutta ei Tuplapukkia, pliis). Mikäli haluaa juoda lageria, kannattaa valita tummempi variantti. Jos joulupöydästä löytyy hieman modernimmalla twistillä maustetumpi kinkku ja höysteet, voi IPAkin toimia kivasti! Meillä kinkun kylkeen pääsee tällä kertaa belgian strong ale.

Yksi kommentti artikkeliin ”Pimp my beer: Olutparitukset jouluherkuille”

Jätä kommentti