Corn flakes -kana – koko perheen suosikki!

Ohhoh, kuvattiin pitkästä aikaa ruokavideo. Vuorossa yhdeksi meidän perheen suosikkiruoaksi noussut corn flakes -kana. Helppoa, suht terveellistä ja maistuukin hyvälle. Ei voi kuin tykätä! Kylkeen tietysti vielä pari dippiä ja vihannestikkuja.

Jessen yksi lempiruoista on wingsit ja Sanna taas tykkää boneless wingseistä. Corn flakes -kana on hieman terveellisempi vaihtoehto näille. Superbowlin lähestyessä tämä resepti on hyvä laittaa muistiin! Toimii nimittäin oivasti pelipäiväsafkana. Syötävää (ja juotavaa) tulee olla varattu hyvä määrä, jotta jaksaa valvoa koko yön peliä katsellen!

Sanna päätti tänä vuonna viettää tipattoman tammikuun, joten juomat ovat tällä kertaa lähinnä alkoholittomia oluita ja humalavesi. Ruokaa tehdessä maisteltiin Ilkley Breweryn alkoholiton pale ale Virgin Mary. Maltaisuus korostui oluessa hieman liikaa, ja tuli vähän fiilis mallasveden juomisesta. Emme ostaisi uudelleen.

Ruoan kaveriksi valitsimme Halla Beveragesin Elysium-humalaveden, Big Dropin alkoholittoman Paradiso IPAn sekä Kahakka Breweryn All In session west coast IPAn. Elysium-humalavesi sopi ruoan kaveriksi vallan mainiosti. Kyseinen humalavesi on selkeästi vähemmän ”ärtsy” kuin Hallan ensimmäinen tuote Cloudbreaker. Alkoholiton Paradiso IPA oli huomattavasti parempi suoritus kuin Ilkleyn Virgin Mary. Humalien aromit tulivat melko selkeästi esiin ja mallasvesimäisyys häiritsi paljon vähemmän. Jatkoon. Kahakan west coast sessari oli erittäin miellyttävä uusi tuttavuus. Sopivassa balanssissa mallasrunkoa, katkeroa ja humalan aromeita. Todellakin jatkoon! Ja sopi tämän ruoan kylkeen hienosti!

Corn flakes -kana

puolisen kiloa kanaa (rintafileitä tai sisäfileitä)
9 dl corn flakeseja
1 tl savupaprikaa
1 tl sipulijauhetta
1 tl sokeria
2 tl suolaa
0,5 tl chiliä
2 kananmunaa
1 dl maitoa
0,5 dl öljyä

 1. Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen,
 2. Leikkaa kananfileet n. 2cm x 5cm -suikaleiksi (mikäli käytät sisäfileitä, ei tarvitse pienentää)
 3. Laita blenderiin corn flakesit ja mausteet. Varo ettei muutu ihan pölyksi. Helpointa on käyttää pulse toimintoa ja sekoitella blenderiä välillä.
 4. Riko kananmunat syvälle lautaselle. Sekoita. Lisää maito. Sekoita.
 5. Kaada corn flakes seos toiselle lautaselle.
 6. Dippaa kanat ensin munamaitoon ja tämän jälkeen corn flakes -seokseen.
 7. Laita pellille leivinpaperi ja sen jälkeen levittele kanat pellille. Sipaise päälle hieman öljyä.
 8. Laita kanat uuniin noin vartiksi.

Dipit

Sinihomejuustodippi aka. aurajuustodippi

reilusti aurajuustoa tai muuta sinihomejuustoa (meillä menee yleensä melkein koko paketillinen)
2 dl kermaviiliä
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa

 1. Yritä muistaa ottaa juusto jääkaapista pehmenemään noin puoleksi tunniksi.
 2. Laita juusto kulhoon, murskaa haarukalla pienemmäksi.
 3. Lisää muut aineet kulhoon ja sekoita.

Texas Pete -dippi

Texas Pete -hot saucea (tai muuta valitsemaasi hot saucea)
2 dl kermaviiliä tai majoneesia
ripaus suolaa

 1. Sekoita kermaviilin sekaan omaan makuun sopiva määrä hot saucea.
 2. Lisää ripaus suolaa ja sekoita.

Jätä kommentti