Friteeratut risottopallot

Päätettiin hyödyntää edelliseltä päivältä ylijäänyt sienirisotto ja tehtiin siitä Arancini-henkisiä friteerattuja palloja. Sienirisottoon käytettiin valkoviinin sijasta brown alea, joten olut oli mukana myös alkutuotteessa!

Rapeiden frittipallojen kanssa testattiin RPS:n raikas vehnäolut, täyteläisempi vaahterasiirapilla maustettu brown ale Tommyknockerilta sekä Brewdogin alkoholiton lager. Toisen viettäessä tipatonta tammikuuta mukana oli myös yksi alkoholtion olut. Ruokaa laittaessa testattiin Jopen alkoholiton IPA, mikä meni heittämällä TOP 5 alkoholittomiin!

Risottopallojen kanssa toimi hyvin sekä raikas vehnäolut sekä pähkinäisempi brown ale, mutta RPS:n Dundellion Dreams vei tällä kertaa niukasti voiton. Sitruksinen bisse leikkasi hyvin tuhtia snäksiä ja raikasti annosta kivasti!

Resepti

Ylijäänyttä risottoa
Vehnäjauhoja
2 kananmunaa
Pankojauhoja
Öljyä paistamiseen

Muotoile ensin risotosta keskenään samankokoisia palloja.
Pyöräyttele pallot ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhossa. Frittaa kuumassa öljyssä, öljyn lämpötila oli 180-190C ja toimi hyvin.

Pallojen kaveriksi napattiin kaupasta Pirkan sitruunapesto.

Jätä kommentti