Sloppy Tsunami

Hirveessä matkakuumeessa iski ikävä New Yorkin safkoja ja varsinkin Crif Dogs mestan Tsunami Hot Dogia. Alkuperäisen tsunamin juju on pekoniin käärityssä uppopaistetussa nakissa, tuoreessa ananaksessa ja teriyakikastikkeessa. Syntisen hyvää. Ja nyt me sitten päätettiin risteyttää kaks meidän ikilempparia, Sloppy Joe -hamppari ja Tsunami hot dogi.

Homma pähkinänkuoressa: paistetaan jauheliha, sipuli ja paprika. Lisätään siihen teriyakikastike ja haudutetaan hetki kasaan. Paistetaan pekonit rapeeksi ja pilkotaan ananasta. Homma läjätään bursan väliin, viimeistellään kevätsipulilla ja nautitaan hyvän bissen kanssa. Ettien että. On suolasta, makeeta, raikasta ja rapsakkaa. Tää on todellinen sielunhoitaja, varsinkin sunnuntaisin!

Burgersämpylät tehtiin tällä kertaa itse, linkistä repsetiin. Oli näpsäkkä ohje ja tuli tosi pehmoisia ja hyviä! Teriyakikastikkeeseen käytettiin Anton&Antonin hyväksi todettua reseptiä. Kastiketta löytyy toki myös valmiina kaupasta. Ananaksenkin kanssa pystyy oikaisemaan jos käyttää tuoreen sijasta valmismurskaa. Kunhan ette unohda rapeeta pekonia, niin kaikki hyvin!

Ruuan kanssa Jessellä oli testissä Tired Uncle Brewing Co.:n uutuus Uncle Frank 7,3% NEIPA ja Sannalla Brooklyn Breweryn Special Effect, koska edelleen tipaton tammikuu.

Matkakuumeessa kieriskellessä mietittiin myös, että vois koota videolle omat vinkit Nykin matkaa varten, niistä lisää myöhemmin!

Resepti

400g jauhelihaa
1 sipuli kuutioituna
1 paprika kuutioituna
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
3 kiekkoa tuoretta ananasta (n.2 dl kuutioituna)
5 siivua pekonia
2 kevätsipulin vartta
sämpylät
n. 2 dl teriyakikastiketta

  1. Ruskista jauheliha. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  2. Paista toisella pannulla pekonit rapeiksi.
  3. Lisää sipuli ja paprika.
  4. Lisää teriaykikastike jauhelihan joukkoon
  5. Halutessasi paahda sämpylät.
  6. Täytä ja nauti oluen kanssa!

Jätä kommentti