Korona sulkee ravintolat – taas (Throwback Thursday viime kevääseen ja bissen roudaus -projektiin)

Tällä kertaa vähän surullisempi Throwback Thursday.

Tämänhetkinen koronatilanne ravintoloiden sulkemisineen tuo ikävällä tavalla mielen viime kevään.  Sulku vaikuttaa ravintoloiden lisäksi muun muassa pienpanimoihin, kun yksi myyntikanava tyrehtyy hetkeksi täysin. Vuosi sitten emme voineet jäädä tumput suorana seuraamaan sivusta tätä tilannetta, vaan päätimme tankata auton täyteen bensaa (useamman kerran) ja roudasimme bisseä suoraan panimoilta kanssaharrastajille. Valitettavasti vuodessa ei konkreettista etenemistä etämyynnin suhteen ole tapatunut, vaan tällainen ”kannetaan kaljaa kaverille” -viritys on ainoa laillinen toimintatapa. Kuvailtiin proggiksen varrella videoita, jotka löytyy tästä näppärästi yhdellä YouTube-soittolistalla.

Ajelimme kymmenillä panimoilla, veimme bisseä sadoille harrastajille ja kilometrejä tuli tuhansia. Jesseltä paloi roudausprojektiin kesälomat. Mutta nuorisolaistermein on todettava: oli wörttiä. Kävimme useilla panimoilla, joilla emme olleet ennen käyneet. Tutustuimme entistä paremmin alalla työskenteleviin ihmisiin sekä olutharrastajiin. Kotimaastammekin löysimme kauniita paikkoja, joissa ei aiemmin oltu käyty (Vääksy ja Fiskars!).

Lopulta pienestä harrastelustamme tuli poliisiasia, sillä AVI epäili meidän ”välittäneen alkoholijuomia palkkiota vastaan”. Onneksi varsinaista esitutkintaa ei edes aloitettu, sillä mitään näyttöä moisesta ei ollut. Useamman kerran olimme kieltäytyneetkin meille tuputetuista bensarahoista.

Tänä keväänä panimot ovat varmasti monin tavoin valmiimpia sulkuun. Ravintolamyynti on jo valmiiksi ollut pientä, useat panimot ovat oppineet tehokkaammin hyödyntämään panimomyymälöitään ja growlerit ovat tulleet jäädäkseen.

Silti myös meidän harrastajien apua tarvitaan! Tuetaan kaikin mahdollisin tavoin ravintoloita ja pienpanimoita! Käydään vielä ennen ravintoloiden sulkua juomassa pari hanaolutta (turvavälit muistaen!), jotta bisseä jää mahdollisimman vähän jo avattuihin kegeihin pilaantumaan. Mikäli sun lempiolutravintola myy bisseä ulos sulun aikana, käy ostamassa! Ja jos joku haluaa tehdä samanlaisen projektin kuin me viime keväänä, niin me ollaan nyt testattu että se on laillista! Ja voidaan tarvittaessa konsultoida ja neuvoa.

Loppuun vielä superisot tsempit kaikille tutuille ravintolatyöntekijöille ja -yrittäjille. Toivotaan koko sydämestämme, että teillä on kaikilla vielä duunit olemassa ja ravintolat pystyssä jatkossakin!

Jätä kommentti