Oluella tuunattu pasha

Pääsiäinen ilman pashaa on, noh, kuin pääsiäinen ilman pashaa. Parempi kuitenkin kanssa kuin ilman. Koska oli pakko lähteä hieman soveltamaan, käytettiin pashaan nesteenä hieman sour-olutta ja uitettiin rusinoita imperial stoutissa ja rommissa. Lopputuloksena paras pasha mitä olemme koskaan syöneet!

Resepti

1 kg maitorahkaa
100 g voita
2 keltuaista
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl kuohukermaa
5 rkl hedelmäistä sour olutta (Masis Breweryn Peaches with Passion oli meidän valinta)
1 dl rusinoita
1 dl imperial stoutia
1 rkl rommia
50 g pähkinöitä (pekaani ja hasselpähkinä testattu toimiviksi)
2 tl vaniljasokeria
tuoreita hedelmiä ja pähkinöitä koristeluun

Valmistus:

  1. Vuoraa siivilä sideharsolla tai caritaliinalla ja kippaa maitorahkat siihen. Laita kulho alle ja jätä valumaan yön yli.
  2. Laita rusinat pieneen kulhoon ja kaada sekaan imperial stoutia ja hieman rommia. Laita nämäkin jääkaappiin.
  3. Seuraavana päivänä vatkaa voi ja puolet sokerista vaahdoksi.
  4. Vatkaa keltuaiset ja loput sokerista vaahdoksi erikseen.
  5. Vaahdota kerma.
  6. Rouhi pähkinät.
  7. Sekoita valutettuun maitorahkaan voi-, keltuais- sekä kermavaahto.
  8. Lisää rusinat, pähkinärouhe, vaniljasokeri sekä sour-olut.
  9. Vuoraa siivilä (tai pashamuotti mikäli sellaisen omistat) sideharsolla tai caritaliinalla. Laita alle kulho ja päälle kevyt paino ja anna valua seuraavaan päivään tai vähintään 6 tuntia.
  10. Koristele hedelmillä ja pähkinöillä ennen tarjoilua.

Nauti pasha sour-oluen kera. Meillä oli Oulusta tuotua Maistilan ja Tankerin Tropiikissa-kollabobisseä. Harmi ettei se ole laajemmin saatavilla, sopi nimittäin äärettömän hyvin pashan kanssa naatiskeltavaksi!

PS. Tsekkaa myös pääsiäisen alkuruoka (siikaceviche) ja pääruoka (olutmarinoitu lampaanpaisti).

2 kommenttia artikkeliin ”Oluella tuunattu pasha”

Jätä kommentti