Olutmarinoitu lampaanpaisti

Pääsiäisen pääruoaksi tarjoillaan tänä vuonna oluessa marinoitua lampaanpaistia! Marinadissa käytimme Fat Lizardin Backdrop Porteria. Tämän tekemiseen kannattaa varata hieman aikaa, sillä lammas on hyvä laittaa marinoitumaan jo edellisenä päivänä. Kypsennyksessä ei onneksi mene hirveän kauaa! Lammas kypsennettiin hiiligrillissä, mutta tämä resepti toimii hienosti kypsensit lampaan sitten uunissa, grillissä tai vaikka savustimessa! Unohda minttuhyytelö ja tarjoile lammas yrttisen chimichurrin ja esimeriksi Syracuse Salt Potatoesien (linkki Amazing Ribs -sivuston reseptiin) kera!

Resepti

1 lampaanpaisti / lampaanviulu
suolaa
6 valkosipulinkynttä
2 tölkkiä porteria (käytimme Fat Lizardin Backdropia)
1/2 sipuli
0,5 dl olutetikkaa / mallasviinietikkaa / omenaviinietikka
0,5 dl oliiviöljyä
mustapippuria
muutama timjamin oksa
rosmariinia

  1. Suolaa lampaanpaisti liberaalisti.
  2. Pilko valkosipuli ja sipuli.
  3. Sekoita marinadin aineet.
  4. Laita liha isoooooon pakastepussiin ja kaada marinadi perään.
  5. Anna marinoitua yön yli.
  6. Kypsennä grillissä / uunissa / savustimessa 65-70 asteiseksi.

Nautiskele lammas esimerkiksi scotch alen kanssa. Myös porter sekä kuiva stout ovat oivia vaihtoehtoja.

PS. Tsekkaa myös pääsiäisen alkuruoan (siikaceviche) ohje ja jälkiruoan (oluella tuunattu pasha) ohje!

2 kommenttia artikkeliin ”Olutmarinoitu lampaanpaisti”

Jätä kommentti