Siikaceviche passionhedelmällä ja oluella

Ollaan tehty muutaman kerran aiemminkin cevicheä, johon käytetään IPAa. Pääsiäisen kunniaksi päätimme muuttaa reseptiä hiukan: käytimme passionhedelmää ja Fat Lizardin Jesus Lizard -sesonkibisseä! Aiemmin olemme tehneet cevichen turskasta, mutta tällä kertaa pyöräytimme siikacevichen.

Siikaceviche

n. 300g tuoretta siikaa (tai esimerkiksi turskaa, kuhaa, lohta tai ruijanpallasta)
3 limen mehu
1 tl suolaa
2 passionhedelmä
1/2 punasipuli
1 jalapeno
2 rkl korianteria

  1. Leikkaa kalafile pieniksi kuutioiksi ja siirrä kulhoon
  2. Purista kalafileiden päälle limemehu, siivilöi passion hedelmän mehu ja kaada perään. Lisää myös suola, hienonnettu punasipuli, jalapeno ja korianteri.
  3. Siirrä kylmään. Anna olla 15-30 min.
  4. Valuta ylimääräinen neste pois ennen tarjoilua.

Vinegrette

1 habanero tai jalapeno
1 passionhedelmä 
2 valkosipulinkynttä
vajaa desi omenaviinietikkaa (tai vielä mieluummin Fiskarsin olutetikkaa jos sattuu löytymään)
1 dl Fat Lizard Jesus Lizard IPAa (saatavilla vain pääsiäisen aikaan, tarvittaessa voit käyttää myös muuta IPAa)
1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
1 rkl oliiviöljy
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa

  1. Pilko habanero hieman pienemmäksi, siivilöi passionhedelmän mehu ja heitä blenderiin. Lisää myös muut aineet joukkoon.
  2. Surruuta tasaiseksi ja siivilöi.

Hox Hox! Tällä ohjeella tulee melko reilu setti,voi hyvin puolittaa jos käytössä about 300g kalaa!

IPA-reduktio:

1dl Fat Lizard Jesus Lizard IPAa (saatavilla vain pääsiäisen aikaan, tarvittaessa voit käyttää myös muuta IPAa)
1 dl sokeria
1 dl täysruokosokeri (”intiaanisokeri” tai muscovado tms.)

  1. Sekoita kattilassa, anna kiehua miedolla lämmöllä, sekoita kunnes sakenee.
  2. Kun lusikkaan jää tasainen ”kalvo”, reduktio on valmis.
  3. Jäähdytä.

Ennen tarjoilua lisää cevichen joukkoon sopivasti vinegretteä ja valuta päälle hieman IPA-reduktiota. Tarjoile esimerkiksi nachojen kanssa ja nappaa kylkeen hedelmäinen IPA, Jesus Lizard sopii tietysti kuin nenä päähän.

PS. Tsekkaa myös pääsiäisen pääruoan (olutmarinoitu lampaanpaisti) resepti ja jälkiruoan (oluella tuunattu pasha) ohje!

2 kommenttia artikkeliin ”Siikaceviche passionhedelmällä ja oluella”

Jätä kommentti