Bissen trokausta Suomessa 2020-luvulla – Miksi?

Alkoholin etämyynti Suomessa on mielenkiintoinen soppa. Kaikista muista EU-maista voit tilata vaikkapa bisseä kotiovelle toimitettuna, ja näin monet harrastajat tekevätkin. Myös me. Lähes kaikki viranomaisetkin ovat vihdoin suoraan sanoneet tällaisen toiminnan olevan täysin OK. Ainoastaan Sosiaali- ja terveysministeriö viestii asiasta niin kierrellen ja kaarrellen, ettei siitä ainakaan tavallinen ihminen ota selvää. Oluen etämyynti Suomen sisällä … Lue lisää

Kanatacot ja maissisalsa

kanatacot ja oluet

Tällä kertaa kotikoulusafkalassa valmistui kanatacoja juniorin toiveesta. Kylkeen tehtiin hennon savuista maissisalsaa ja pehmeetä avokadocremeä. Aurinkoinen ilma ja kesäinen safka houkutteli nappaamaan kaupasta myös pari hedelmäisen raikasta olutta mukaan. Kanatacot saivat kaverikseen Sonnisaaren Lemones hapanoluen 3,5 % ja Tornion Panimon Hillatus sourin 5,5 %. Lemones toi mieleen jo vappukemut. Hillatusta taasen pitää joskus testata myös … Lue lisää

Poikkeustilanne 3 – Fiskarsin panimo

Fiskarsin panimo

Lockdownin aikana teki mieli harrastaa varovaista maakuntamatkailua. Kumpikaan meistä ei ollut koskaan käynyt Fiskarissa (täh, miksei?) ja paikkahan on mitä idyllisin! Ja pitihän paikallisella panimolla, Fiskarsin Panimo, käydä juttelemassa (muistaen turvaetäisyydet) ja tukea panimotoimintaa kimppatilauksella. Kun koronatilanne on ohi, tänne pitää ehdottomasti päästä takaisin ja tutustua Fiskariin ja kaikkiin pieniin puoteihin tarkemmin! Muistathan tsekata myös … Lue lisää

Grillattu cowboy-possu ja Hoppin’ John

Grillattu possu ja oluet

Tällä kertaa teki mieli heittää lihaa tulille ja testiin meni grillattu possu cowboy-henkeen. Ilmeisesti tämä rubi on oikeesti ollut cowboyden suosiossa, ainakin tarinan mukaan. Rubin ohje löytyi Meatheadin ruokaraamatusta. Ihastuttiin Smokers Beer & BBQ ravintolassa kunnon soul food herkkuun, Hopping John riisilisukkeeseen joten siitä oli pakko tehdä nyt oma versio! Ei muuta kuin hiiligrilli kuumaksi … Lue lisää

Poikkeustilanne 2 – Mitä kuuluu Turun seudun pienpanimoille?

Turun seudun panimoiden oluita

Osana meidän toista kimppaostoa, Jesse ajeli läpi Turun seudun pienpanimot. Samalla hyödynsimme tietysti mahdollisuuden kuvata videolle tämän hetken kuulumisia kyseisiltä panimoilta. Koronan aiheuttamista rajoituksista huolimatta tunnelma panimoilla oli positiivinen. Usko tulevaan ja ratkaisukeskeisyys huokui kaikista haastatteluista. Videolla on haastattelussa Jaakko Hartemaa Mallassepiltä, Teemu Artukka Kakola Brewing Companylta sekä Santeri Saloniemi Orava Brewingiltä. Muista tsekata myös … Lue lisää

Testissä Beer Hunter’sin uudet Vuona-tisleet

Vuona tisleet - 2 giniä ja 2 rommia

Mallasasiamiehenäkin tunnettu Juho Virtanen pisti alkuvuodesta viestiä ja kysyi maistuisko meille testikierros uusia Beer Hunter’sin tisleitä. Kattaukseen oli valittuna koko komea värisuora porilaisen panimoravintolan omia Vuona-brändin tisleitä: Dry Gin, Azafran Gin, Rommi sekä Rommi Oak edition. Arvaatte miten kävi? Pahoittelut heti alkuun. Pätkä on ajalta ennen lisävaloa, mikä tuo omat tunnelmalliset nyanssinsa videoon. Tunnelmat toivottavasti … Lue lisää

Poikkeustilanne 1 – Pääkaupunkiseudun panimot

Koronarajoitusten alkaessa kierrettiin pääkaupunkiseudun panimot ja toteutettiin samalla ensimmäinen hyvin pienimuotoinen oluen kimppaosto. Samalla kyseltiin kuulumiset panimoväeltä. Ei varmaan tarvitse hirveästi avata enää tässä vaiheessa kenellekään, että mikä homma ja mistä on kyse. Mutta yksi asia on varmaa, nyt jos koskaan on toimittava! Homma on loppupeleissä hyvin simppeli, valitkaa tuotteenne kotimaisesta valikoimasta ja suosikaa lähialueen … Lue lisää

Makkarakastike ja muusi

Näin iloisesti valmistuu makkarakastike ja muusi

Tällä kertaa tehtiin vahva klassikko makkarakastike ja muusi. Kyseinen versio on kulkenut mukana Jessen lapsuudesta asti ja poikkeaa siinä, että itse nestemäistä kastiketta on hyvinkin vähän, vaikka kermassa ei ole säästelty. Törky hyvä setti, niin sanotusti toimittaa edelleen! Hommahan sitten vähän eskaloitu yhtäkkii. Koska seuraavat viikot leikitään kotikoulua, tulee osa pätkistä sisältää myös erittäin perinteisiä … Lue lisää

Turku Craft Beer Festival 2020

Turku Craft Beer Festival

Onneksi pääsimme käymään Turku Craft Beer Festivalissa, sillä nyt näyttää siltä, ettei oluttapahtumia (tai mitään muitakaan tapahtumia) järjestetä hetkeen. Turun VPK:n talon puitteet sopivat mainiosti TCB:lle ja paikalla oli mukava kattaus suomalaisia (ja Tanker Virosta) panimoita. Oluttyylejä oli tarjolla miellyttävästi laidasta laitaan. Haastattelussa Moose on the Loosen tiskillä häärineet Juho ”Mallasasiamies” Virtanen sekä Teemu ”Bönthööbönthöö” … Lue lisää

Pizza a’la Digitalfermentation

Pizzat ja oluet

Nyt laitetaan testiin aivan loistava fermentoitu pizzapohja. Täytteiksi valikoitui kolme melko perinteistä yhdistelmää. Ja tottakai testataan myös erilaisia oluita pizzojen kanssa! Kävipä kerran niin, että mentiin ja otettiin seurantaan yks huikee olutharrastaja Instagramissa. Satuimme olemaan hänen 600. seuraaja, minkä johdosta hän päätti lahjoa meidät yllärioluella. Huipputilanne! Meni tovi ja tuli viestiä, että miten hän voisi … Lue lisää